LivePT recept: Paleo Vis met Notenkorst uit de oven

10 manieren om iedere dag net even dat beetje geluk te vinden
november 18, 2016
Zo blijf je gezond tijdens de feestdagen (deel 1)
november 26, 2016
 
We krijgen regelmatig de vraag betreffende een oven recept. Bij ovenrecepten denken we al gauw aan quiches, groenteschotels of pizza's. Alleen zijn deze gerechten niet altijd Paleo-proof. Daarom is vis een goede optie. Vis uit de oven is over het algemeen sappiger en gezonder, omdat je het niet bakt. Deze keer: Paleo Vis met een knapperige notenkorst uit de - jawel - oven.

Voor dit gerecht is het aan jou welke vissoort je kiest. Kies liever niet voor kabeljauw of kweekzalm uit de diepvries,, maar ga naar de visboer en vraag wat vers is en goed in de oven kan. Vraag ook gelijk even of 'ie 'm fileert (mochten er graten inzitten), anders zit je straks met al die graten. Het onderstaande recept is voor 3 personen. Maak het af met courgettepasta en gestoomde worteltjes. Simpel, maar heerlijk voedzaam en gezond!

 
Ingrediƫnten
600 gram vis (in drie stukken)
30 gram amandelen, 30 gram hazelnoten, fijngehakt (of met een vijzel)
2 el kokosmeel of kastanjemeel (kastanjemeel is iets zoeter)
2 tenen knoflook, geperst
1 el tijm, fijngehakt
1 el salie, fijngehakt
1 el bosuitjes, fijngehakt
Rasp + sap van 1 citroen
4 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak toevoegen

Zo ga je te werk
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de fijngehakte noten in een bak amen met de olijfolie, knoflook, citroenrasp- en sap, kruiden en meel. Voeg een beetje zout en peper toe. Roer tot alles goed door elkaar is gehusseld. Bedek een overschaal met bakpapier of vet 'm in. Bestrijk de vis met het mengsel. Heb je het idee dat het nog iets te droog is, schenk er dan nog een beetje olijfolie overheen. Bak 'm zo'n 18 minuten en vervolgens nog zo'n 4 minuten onder de gril (houd de vis wel in de gaten, zodat 'ie niet aanbrandt). Eet ze!

Foto via: YouTube

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *