LivePT recept: Paleo stoof met gehakt en zoete aardappel

rode pepers
Eet dit als je veel spierpijn of kramp hebt
september 19, 2016
zwarte bonen
LivePT recept: Zwarte bonen burger met kurkuma en komijn
september 27, 2016
 

Zodra de temperaturen iets dalen en de zon verdwijnt krijg ik meer trek in warme, volle maaltijden. Dus gister trok ik m'n koelkast open en de voorraadkast en keek ik wat er nog allemaal was. Al kijkende naar de ingrediƫnten bedacht ik me dat het wel weer eens lekker zou zijn om een stoofpot te maken. Niet te zwaar, maar wel voedzaam met een hoop groenten. Zo kwam ik op het volgende recept: zoete aardappel stoof met tomaten en gehakt.

 
Ingredienten:
- Een fles passata (bio)
- Een pak rundergehakt (bio)
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 knoflookteen, geperst
- 1/2 bakje champignons fijngesneden
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1/2 bakje kleine tomaatjes, door de helft
- 1 blikje zwarte bonen
- 1/2 blikje zwarte olijven
- 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes.
- 2 tl Koek & Speculaaskruiden
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak


Zo ga je te werk:
Bak de ui en de knoflook samen met het gehakt, de champignons en aubergine ik kokosolie, totdat de aubergine redelijk zacht is en het gehakt gaar is.

Voeg de courgette toe, de tomaatjes, bonen en olijven. Kook ondertussen de aardappelblokjes totdat ze bijna gaar zijn. Giet af.

Gooi bij het groentemengsel een scheutje rode wijn of water. Laat 10 minuten op zacht vuur sudderen. Gooi de fles passata erbij met de kruiden en laat nog eens 10 minuten sudderen. Voeg de laatste 5 minuten de zoete aardappel toe. Eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *