Ingredienten:
- Een fles passata (bio)
- Een pak rundergehakt (bio)
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 knoflookteen, geperst
- 1/2 bakje champignons fijngesneden
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1/2 bakje kleine tomaatjes, door de helft
- 1 blikje zwarte bonen
- 1/2 blikje zwarte olijven
- 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes.
- 2 tl Koek & Speculaaskruiden
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
Zo ga je te werk:
Bak de ui en de knoflook samen met het gehakt, de champignons en aubergine ik kokosolie, totdat de aubergine redelijk zacht is en het gehakt gaar is.
Voeg de courgette toe, de tomaatjes, bonen en olijven. Kook ondertussen de aardappelblokjes totdat ze bijna gaar zijn. Giet af.
Gooi bij het groentemengsel een scheutje rode wijn of water. Laat 10 minuten op zacht vuur sudderen. Gooi de fles passata erbij met de kruiden en laat nog eens 10 minuten sudderen. Voeg de laatste 5 minuten de zoete aardappel toe. Eetsmakelijk!