De 4-7-8-methode: zo val je binnen no-time in slaap
september 4, 2016Waarom lopen op blote voeten heel goed voor je is
september 7, 2016
Blijkbaar is de zomer nog niet voorbij en hebben we trek in een lekkere lichte maaltijd. De stamppotten bewaren we nog even. En wat is er nou fijner dan een gerecht die je zowel voor lunch als diner kunt maken én dat het ook nog eens easy is?! Daarom: Paleo springrolls.
Ingrediënten voor 20 springrolls
20 rijstvellen
600 gr spekjes, garnalen of kip
3 tenen knoflook, geperst
2 pepertjes (zonder zaadlijst) fijngehakt
10 el sojasaus (kies voor de minder zoute variant en de glutenvrije!)
2 rode paprika's in reepjes
1 komkommer en hele fijne blokjes
1 mango in hele fijne stukjes
200 gr taugé
2 bosuitjes
150 gr geraspte wortels
4 el koriander fijngehakt

Zo maak je het:
1. Bak de kip of spekjes samen met de knoflook en peper uit. Gebruik je spekjes dan hoef je geen vet te gebruiken. Bij kip en garnalen gebruik je kokosolie. Voeg de koriander als laatst toe en bak even mee.
2. Vul een grote kom met heet water en laat de rijstvellen hier stuk voor stuk in, zodat ze zacht worden.
3. Leg een rijstvel neer op een snijplank en 'beleg' met de rest van ingrediënten. Let op: leg de groenten en fruit wel in het midden! De rijstvellen moeten dicht kunnen.
4. Vouw de zijkanten naar binnen over de ingrediënten en vervolgens de boven- en onderkant. Draai de rol nu om en leg 'm op een bord. Doe dit bij alle rijstvellen.
5. Serveer met de sojasaus. Of - en dit is veel lekkerder, maar niet per se gezonder: pekingeendsaus. Let wel op dat er geen heftige smaakversterkers inzitten en blijf uit de buurt van E621.