parallax background

LivePT recept: Paleo boerenkoolstamppot met rookworst

Zo blijf je gezond tijdens de feestdagen (deel 2)!
december 2, 2016
5 x ideeën voor Paleo voorgerechten met Kerst
december 16, 2016
 

Het is ijzig en dat betekent: tijd voor soepen en stamppotten. Boerenkool is bij velen favoriet, maar als je je aan een Paleo-dieet houdt zijn die aardappelen niet de beste keuze. Maar, waar vervang je ze dan door? Bijvoorbeeld door bloemkool, pastinaak of knolselderij. Kun je echt niet zonder de aardappel, probeer dan eens de zoete variant.

Het onderstaande recept bestaat uit bloemkool en knolselderij. Ook prima koolsoorten die perfect zijn voor nu. Doe er een verse, bio rookworst bij en je hebt een heerlijk maal! Misschien zelfs nog wel voor vanavond.
parallax background

 
Ingrediënten voor 4 personen
1 flinke knolselderie (bio)
1 flinke bloemkool (bio)
500 gram boerenkool
2 uien in ringen
Spekjes uitgebakken
1,5 rookworst (of meer, als je wilt!)

Ter garnering: Augurken
Zilveruitjes
Grove mosterd
Piccalilly

Zo maak je het
Schil de knolselderij en snijd in gelijke blokjes (1 cm)
Kook de boerenkool en de knolselderij samen totdat ze beetgaar zijn.
Snijd de bloemkoolroosjes in stukken en kool totdat het beetgaar is.
Stamp alles tegelijk tot een stamppot.
Bak ondertussen de uien uit totdat ze heel zacht zijn (dit kan ik roomboter, maar kokosolie voldoet ook zeker!).
Bak de spekjes uit zodat je de gewenste hardheid hebt (zonder bakvet, de spekjes zijn vet van zichzelf).
Voeg wat bakvet toe aan de stamppot.
Verwarm de rookworst naar instructie (let op: mag niet koken).
Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

TIP: Ik gooi zelf altijd nog een beetje vocht van de augurken er door.

Serveer met garnering en rookworst. Eet smakelijk!

Bron foto: via

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *