Ingrediënten voor 4 personen
1 flinke knolselderie (bio)
1 flinke bloemkool (bio)
500 gram boerenkool
2 uien in ringen
Spekjes uitgebakken
1,5 rookworst (of meer, als je wilt!)
Ter garnering:
Augurken
Zilveruitjes
Grove mosterd
Piccalilly
Zo maak je het
Schil de knolselderij en snijd in gelijke blokjes (1 cm)
Kook de boerenkool en de knolselderij samen totdat ze beetgaar zijn.
Snijd de bloemkoolroosjes in stukken en kool totdat het beetgaar is.
Stamp alles tegelijk tot een stamppot.
Bak ondertussen de uien uit totdat ze heel zacht zijn (dit kan ik roomboter, maar kokosolie voldoet ook zeker!).
Bak de spekjes uit zodat je de gewenste hardheid hebt (zonder bakvet, de spekjes zijn vet van zichzelf).
Voeg wat bakvet toe aan de stamppot.
Verwarm de rookworst naar instructie (let op: mag niet koken).
Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
TIP: Ik gooi zelf altijd nog een beetje vocht van de augurken er door.
Serveer met garnering en rookworst. Eet smakelijk!
Bron foto:
via