parallax background

LivePT recept: Geroosterde kip met zoete aardappel

Natrium
maart 7, 2017
Pijnlijke versleten knie? Kurkuma werkt net goed als ibuprofen!
maart 11, 2017
 

Gegrilde Kip met Zoete Aardappel

Onderstaand gerecht is geschikt voor twee personen en zal je 25 minuten aan bereidingstijd kosten.

Ingrediënten

350 gram kip

2 zoete aardappels

2 eetlepels kokosolie

2 eetlepels olijfolie

45 gram pecannoten/cashewnoten

100 gram kwark

1-2 lente-uitjes, in kleine stukjes

1 eetlepel gesneden platte peterselie

1 eetlepel bieslook

1 teentje knoflook

1-2 Broccoli


Kerriepoeder

Paprikapoeder

Gemberpoeder

Keltisch zeezout en peper


Eventuele Dressing

2 eetl olijfolie

1/2 eetl citroensap

1 eetl sinaasappelsap

1 theel geraspte verse gember

snuf nootmuskaat

parallax background

Voor (nog meer) variatie; vul de aardappel met kwark, knoflook, bieslook, lente-uitjes en peterselie. En / of top het gerecht af met wat pecan-/cashewnoten of whatever je lekker vindt.

 

Zo ga je te werk

• Verwarm de oven voor op 180 - 200°C. 
• Breng een pan water met keltisch zeezout zout aan de kook voor de zoete aardappels.

De aardappels koken:
• Schil de aardappels en snijd in blokken. Voor degene die een hele aardappel willen serveren kun je ook de hele zoete aardappel zonder te schillen koken.
• Kook ze gaar in circa 15 minuten.
• Afgieten.

De kip:
• Snijd de kipfilet door de helft.
• Bestrooi en meng de stukken met de kerriepoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, zout, peper en verwarmde kokosolie (vloeibaar).
• Leg de kipfilets in een ovenschaal en bak in circa 15 minuten gaar.

De broccoli koken:
• Breng een pan water aan de kook en snijd de broccoli in roosjes.
• Kook of stoom de broccoli in een minuut of 5 gaar

De aardappel:
• Pureer de zoete aardappel met een pureestamper
• Pureer de zoete aardappel met een pureestamper
• Schenk een flinke scheut olijfolie erbij en roer goed door
• Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Presenteer de ingrediënten op een mooi bord, en voilla: weer een lekker gerecht, smullen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *