parallax background

LivePT recept: Ei vrij paleo ontbijt

Quinoa uit eigen land!
maart 16, 2017
Vervolg op de basisregels voor duurzame progressie in je training. Joris legt uit. (2/5)
maart 22, 2017
 

Eén van de adviezen die wij regelmatig geven, is eet niet iedere dag dezelfde voedingsmiddelen. Bijna ieder voedingsmiddel heeft een voordeel en een nadeel. Eet je het té regelmatig, dan komt er een dag waarop het tegen je kan gaan werken.

Ga je je voeding meer indelen naar hoe onze voorouders dat hebben gedaan, dan kom je veel recepten tegen waarin eieren zijn verwerkt. Top! Een ei bevat voor het lichaam zeer interessante voedingsstoffen, maar ook hier geldt… eet het niet iedere dag!

Toen wij onderstaand recept tegenkwamen, moesten wij dit wel even met jullie delen!

Ei vrij Paleo Brood
Denk nou niet; Yes daar is ie de brood vervanger!! Wij zijn natuurlijk bij uitstek dé brood eters, maar heb je besloten om je voeding om te buigen naar een meer paleo gerelateerd voedingspatroon, verlies dan niet je creativiteit. Er zijn nog veel meer geweldige recepten zonder eieren.

Ken je er nog één? Vergeet je ‘m niet met ons te delen??

Ingrediënten

• 2 groene bakbananen (ca. 600g, met schil)

• 280 ml kokosmelk

• 80 ml extra vierge olijfolie

• 1 el appelazijn

• 150g arrowroot

• 125g amandelmeel

• 75g gebroken lijnzaad

• 1 tl bakzout

• ½ tl zout

parallax background

Wij zijn natuurlijk bij uitstek dé brood eters, maar heb je besloten om je voeding om te buigen naar een meer paleo gerelateerd voedingspatroon, verlies dan niet je creativiteit. Er zijn nog veel meer geweldige recepten zonder eieren.

 

Zo ga je te werk


Bereiding:

1 Verwarm de oven voor tot 160°C en vet een broodvorm in met wat kokosolie, of bekleed deze met bakpapier.
2 Schil de bakbananen en snijd deze in plakjes.
3 Pureer de bakbananen samen met kokosmelk, olijfolie en appelazijn in een blender of foodprocessor.
4 Voeg de overige ingrediënten toe en maal dit 2-3 minuten, zo wordt het lijnzaad nog iets fijner.
5 Schep het beslag in de broodvorm, strijk de bovenkant glad met een spatel en bak het brood in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
6 Laat ten minste 30 minuten afkoelen voor je het brood serveert.



Genietze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *