Eén van de adviezen die wij regelmatig geven, is eet niet iedere dag dezelfde voedingsmiddelen. Bijna ieder voedingsmiddel heeft een voordeel en een nadeel. Eet je het té regelmatig, dan komt er een dag waarop het tegen je kan gaan werken.
Ga je je voeding meer indelen naar hoe onze voorouders dat hebben gedaan, dan kom je veel recepten tegen waarin eieren zijn verwerkt. Top! Een ei bevat voor het lichaam zeer interessante voedingsstoffen, maar ook hier geldt… eet het niet iedere dag!
Toen wij onderstaand recept tegenkwamen, moesten wij dit wel even met jullie delen!• 2 groene bakbananen (ca. 600g, met schil)
• 280 ml kokosmelk
• 80 ml extra vierge olijfolie
• 1 el appelazijn
• 150g arrowroot
• 125g amandelmeel
• 75g gebroken lijnzaad
• 1 tl bakzout
• ½ tl zout
1 Verwarm de oven voor tot 160°C en vet een broodvorm in met wat kokosolie, of bekleed deze met bakpapier.
2 Schil de bakbananen en snijd deze in plakjes.
3 Pureer de bakbananen samen met kokosmelk, olijfolie en appelazijn in een blender of foodprocessor.
4 Voeg de overige ingrediënten toe en maal dit 2-3 minuten, zo wordt het lijnzaad nog iets fijner.
5 Schep het beslag in de broodvorm, strijk de bovenkant glad met een spatel en bak het brood in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
6 Laat ten minste 30 minuten afkoelen voor je het brood serveert.