“Een gezonde leefstijl, we vinden dit allemaal steeds belangrijker. We worden steeds meer bewust van hoe belangrijk gezonde voeding voor ons is en hoe veel schade ongezonde voeding met zich mee kan brengen. Je kunt voeding zien als medicijn voor je lichaam. Gezond eten heeft direct invloed op hoe wij ons voelen en hoe we functioneren. Voeding is er om ons lichaam energie te geven, oftewel om ons lichaam te voeden en niet te vullen” (Joris, 2017)”.
Onderstaand recept hebben we voor je opgesteld wanneer je je voorbereidde kip van deze week net even wat spannender wilt maken dan gisteren.
Per portie bevat dit gerecht 392 calorieën, 50 gram vet, 9 gram koolhydraten en 27 gram eiwit.
453 gr biologische kippenborst filet, in reepjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
¾ theelepel fijn Keltisch zee zout
3 knoflooktenen
½ theelepel gemalen komijn
¼ theelepel gemalen koriander
200 gr spinazie (of een ander jong groen blad)
150 gr cherrytomaten, gehalveerd
2 handvolle gescheurde verse basilicumbladeren
2 avocado’s, gesneden
2 grote handvolle verse basilicumbladeren
1 knoflookteen, verpletterd
½ theelepel fijn Keltisch zeezout
2 eetlepels vers citroensap
5 eetlepels olijfolie
1. Mix in een kom de ingrediënten voor de kipshoarma (olijfolie, citroensap, knoflook, zout, curry poeder, koriander en komijn) totdat deze mooi gemixt zijn.
2. In een te sealen zak combineer je deze marinade met de kipfilet.
3. Laat dit voor in ieder geval 20 minuten marineren in de koelkast, of voor het lekkerste effect een hele nacht.
4. Verwarm de pan op middelmatige hoogte van het vuur.
5. Bak de kip tot goudbruin en gaar in zo’n 6-8 minuten.
6. Maak ondertussen de vinaigrette voor over de salade;
7. Voeg alle ingrediënten voor de vinaigrette samen en mix met een blender tot een glad geheel.
8. Prepareer de salade door de spinazie (of andere jonge bladgroente) in kleinere stukken te snijden en de rest van de ingrediënten bij elkaar te voegen.
9. Drapeer de salade op een bord en decoreer eerst met de kip, avocado’s, basilicumbladeren en top af met de vinaigrette.
Eet Smakelijk!