parallax background

LivePT Recept: Kipshoarma met basilicum citroen dressing

Gripkracht
mei 4, 2017
Ijzer
mei 6, 2017
 

In een, met name, drukke levensstijl is het vaak verstandig je voeding voor te bereiden voor de gehele week of in ieder geval meerdere dagen. Het ‘foodpreppen’ is dan ook een populaire term die je steeds vaker voorbij ziet komen bij iedereen die zich serieuzer wilt storten op de gewenste (trainings-) resultaten.

“Een gezonde leefstijl, we vinden dit allemaal steeds belangrijker. We worden steeds meer bewust van hoe belangrijk gezonde voeding voor ons is en hoe veel schade ongezonde voeding met zich mee kan brengen. Je kunt voeding zien als medicijn voor je lichaam. Gezond eten heeft direct invloed op hoe wij ons voelen en hoe we functioneren. Voeding is er om ons lichaam energie te geven, oftewel om ons lichaam te voeden en niet te vullen” (Joris, 2017)”.

Onderstaand recept hebben we voor je opgesteld wanneer je je voorbereidde kip van deze week net even wat spannender wilt maken dan gisteren.


Naar een gerecht van Mike, The Iron You.
parallax background

Bij een ideale voorbereiding voor gerechten gedurende de week wil je er zeker van zijn dat dat wat je maakt in een grotere hoeveelheid is te bereiden, meerdere dagen goed is en gemakkelijk te combineren is met anderen gerechten zodat je het gedurende de week kan mixen met andere ingrediënten.

 

Per portie bevat dit gerecht 392 calorieën, 50 gram vet, 9 gram koolhydraten en 27 gram eiwit.

Ingrediënten voor vier porties:



Kip:

453 gr biologische kippenborst filet, in reepjes gesneden

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

¾ theelepel fijn Keltisch zee zout

3 knoflooktenen

½ theelepel gemalen komijn

¼ theelepel gemalen koriander



Salade:

200 gr spinazie (of een ander jong groen blad)

150 gr cherrytomaten, gehalveerd

2 handvolle gescheurde verse basilicumbladeren

2 avocado’s, gesneden



Vinaigrette

2 grote handvolle verse basilicumbladeren

1 knoflookteen, verpletterd

½ theelepel fijn Keltisch zeezout

2 eetlepels vers citroensap

5 eetlepels olijfolie


parallax background

 

Zo ga je te werk

1. Mix in een kom de ingrediënten voor de kipshoarma (olijfolie, citroensap, knoflook, zout, curry poeder, koriander en komijn) totdat deze mooi gemixt zijn.
2. In een te sealen zak combineer je deze marinade met de kipfilet.
3. Laat dit voor in ieder geval 20 minuten marineren in de koelkast, of voor het lekkerste effect een hele nacht.
4. Verwarm de pan op middelmatige hoogte van het vuur.
5. Bak de kip tot goudbruin en gaar in zo’n 6-8 minuten.
6. Maak ondertussen de vinaigrette voor over de salade;
7. Voeg alle ingrediënten voor de vinaigrette samen en mix met een blender tot een glad geheel.
8. Prepareer de salade door de spinazie (of andere jonge bladgroente) in kleinere stukken te snijden en de rest van de ingrediënten bij elkaar te voegen.
9. Drapeer de salade op een bord en decoreer eerst met de kip, avocado’s, basilicumbladeren en top af met de vinaigrette.

Eet Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *