parallax background
Deze documentaire heeft me aan het denken gezet
augustus 5, 2016
Dat extra gat in je sport- of hardloopschoen is dus hier voor!
augustus 8, 2016
 

Dat slapen goed voor een mens is, dat weten we. Maar waarom is het nou zo gezond en wat gebeurt er met je lichaam? LivePT legt uit.

Want geef toe: na een nacht goed slapen voel jij je het mannetje. Of het vrouwtje. Je huid ziet er goed uit en je geest is prima in balans. 5 interessante weetjes op een rij.

parallax background

 
1. Je vergeet alle oninteressante informatie
Dagelijks nemen we een flinke dosis informatie in ons op. Gelukkig vergeten we het meeste weer, immers, anders zouden onze hersenen overwerkt raken. Je hersenen filtert de belangrijkste info eruit.

2. Je hersenen worden bizar actief
Zou je niet denken, maar het is toch echt zo. Het brein van iemand die droomt is actiever dan iemand die wakker is. Wist je trouwens ook dat je hele goede idee├źn kunt vormen tijdens je slaap?

3. Alle cellen worden compleet gerepareerd
Denk dus maar eens aan wanneer je niet goed slaapt, of te weinig. Je hersenen functioneren niet optimaal. Trouwens, alle lichaamscellen worden gerepareerd, niet alleen de hersenvarianten.

4. Elk uur word je tussen de 5 en 15 minuten wakker
Dit gebeurt vaak wanneer je een nieuwe slaapfase nadert, dus je hebt het niet door.

5. Wist je dat 30% van de mensen stopt met ademen?
Dit wordt ook wel apneu genoemd. Kan zeker gevaarlijk zijn, dus als iemand je erop aanspreekt, ga er dan even mee naar de arts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *