parallax background
Train je buikspieren thuis met deze TRX oefening!
juli 21, 2016
Video: Bouw spiermassa en train de basis met deze workout van de week
juli 25, 2016
 

Theoretisch gezien bevatten noten veel vetten. Wist je trouwens dat een pinda helemaal geen noot is, maar een vrucht? Goed, dit terzijde. We krijgen vaak de vraag of er nou wel of geen noten moeten worden gegeten en hoe het dan zit met de vetten. Wij hebben het antwoord.

parallax background

 
Noten bevatten inderdaad veel calorieën. Kijk bijvoorbeeld naar Macademianoten. 100 gram bevat zo'n 733 kcal. Ai, dat is een hoop! Zeker, maar verkijk je niet te veel op de calorieën en zie noten ook niet als hoofdingrediënt .

Alles met mate, dus ook de noten in kwestie. Als je een handje noten neemt, denk dan niet gelijk aan de grote hand van je man of jezelf, maar zie een golfbal voor je. Een recent onderzoek uit Nieuw-Zeeland heeft vastgesteld dat mensen die regelmatig noten eten, minder buikvet hebben, een lage gewicht en BMI hadden dan mensen die nooit noten eten. Een acht jaar lange studie uitgevoerd onder ruim 50.000 vrouwen toonde aan dat wie noten eet het risico op overgewicht vermindert. Denk wel aan ongebrande, ongezouten noten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *