parallax background

Het is bewezen: koffie is wel degelijk goed voor je

10 x levenslessen waar iedereen wat mee kan
september 9, 2016
slapen vrouw
Jaha! We zouden eigenlijk twee keer per dag moeten slapen voor een goede gezondheid
september 11, 2016
 
De één zegt dat koffie goed voor je is, de ander schijnt er een opgejaagd gevoel en een slechte huid van te krijgen. De één vindt het niet lekker, dan ander drinkt vier koppen per dag. Hoe dan ook, koffie schijnt toch wel echt goed voor je te zijn, wijst dit onderzoek uit.
parallax background

 
Hoe zit dit precies? De afgelopen jaren hebben ons hersenen meer stress te verwerken en stress heeft een negatief effect op ons geheugen. Althans, ons dagelijks geheugen. 'Ja, en?', zou je misschien denken. Nou, het onderzoek heeft uitgewezen dat dagelijks kop koffie drinken goed is voor je geheugen en stress juist vermindert.

Maar het is toch juist een stimulerend middel? Inderdaad, je wordt alerter en je bloeddruk gaat omhoog, maar de cafeïne blokkeert tegelijkertijd het stressgedeelte in onze hersenen waardoor het stresslevel stabiliseert. En dat niet alleen, het vermindert ook het risico op kanker. Bij een onderzoek werden 100.000 mensen onder de loep genomen waarbij gekeken werd naar de ontwikkeling van hersenkanker. Mensen die koffie dronken hadden een verminderd risico.

Bron: Daily Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *