parallax background

Geen weegschaal? Zo hou je toch je progressie bij

LivePT recept: Sushi Bowl
juli 19, 2016
9 gemeenschappelijke eigenschappen van de Blue Zones
juli 19, 2016
 

Toegegeven: dat afvallen is een zeer leuke bijkomstigheid in dit verhaal. Echt, een gezond en fit lichaam met een niet heel hoog vetpercentage is top, maar soms heb je je gewoon echt geen zin om op de weegschaal te gaan staan. Daarbij: het zegt vaak ook niet echt iets, want het kan zomaar zijn dat je in gewicht aankomt, omdat je meer spiermassa hebt opgebouwd. Maar toch wil je je progressie bijhouden. Dat kun je bij ons doen.

Maar ook op deze manieren:

parallax background

 
1. Meetlint
Trek het ouderwetse meetlint uit de kast. Schrijf je waarden op en doe dit elke maand. Kijk waar je meer vet kwijt bent en meer spieren hebt opgebouwd.

2. Luister naar complimenten
Immers, jij ziet jezelf iedere dag, maar mensen die dit niet doen hebben een zeer objectieve kijk!

3. Zet elke keer een tandje bij
Heb jij het idee dat je meer gewicht aankunt? Top, dan heb je zeker progressie geboekt.

4. Kijk naar je slaapritme
Regelmatig bewegen, een gezond lichaam en een sterk gestel helpen bij een goede nachtrust, zo wijst dit onderzoek uit. Dus neem je slaapritme onder de loep; slaap je dieper, regelmatiger of kom je makkelijker in slaap? Daarbij: een goede nachtrust draagt op zijn beurt weer bij aan een gezond lichaam.

5. Neem je energielevel onder de loep
Voel je je vrolijker en gelukkiger dan eerst? Ben je geneigd die reep chocolade te laten liggen? Heb je meer energie? Wow, je hebt zeker progressie geboekt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *