parallax background

Dit fantastische en smakelijke ingrediënt is goed voor je geheugen!

suikergehalte fruit
10 x vruchten met het meeste en minste suikergehalte
juli 28, 2016
Strakke billen? Start deze oefening vandaag nog!
juli 30, 2016
 

Wij gebruiken het eigenlijk al best lang en veel. Het is goed voor een stabiele bloedsuikerspiegel en het geeft net even een iets lekkerdere smaak aan je gerechten. En - ja daar komt-ie - onderzoek heeft uitgewezen dat dit ingrediënt je geheugen een boost geeft! Kaneel verbetert de hersenfunctie.

parallax background

 
Hoe ouder je wordt, hoe drukker je het krijgt en hoe meer je vergeet. Val jij in deze categorie? En gebruik je het nog niet, dan is het misschien tijd om het aan te schaffen! Onderzoekers van het Rush University Medical Center hebben namelijk ontdekt dat kaneel goed is voor de hersenen. Het onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Neuroimmune Pharmacology, toont aan dat het nuttigen van kaneel kan leiden tot een toename van een eiwitgehalte in je hersenen, wat ervoor zorgt dat je beter kunt leren. WOW! Dat wist je niet.

Het zit zo: als kaneel opgenomen en verteerd wordt, wordt het door het lichaam omgezet in natriumbenzoaat. Een stofje wat het aanmaken van gezonde neuronen stimuleert. Deze neuronen heb je nodig om te kunnen leren en om dingen te kunnen onthouden; het geheugen dus. Op deze manier kan kaneel er dus voor zorgen dat je geheugen beter gaat werken. Kijk wel uit dat je niet te veel gebruikt en roer het altijd eerst goed door je eten, want kaneel lost namelijk niet zo gemakkelijk op in water. En dat eet zo lastig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *