parallax background
BEWEZEN! Door krachttraining leef je langer
juni 30, 2016
Wel of geen vlees? LivePT geeft advies
juni 30, 2016
 

Zelf drink ik het iedere ochtend in een glas lauwwarm water met wat citroensap.

Gister lazen we nog een artikel van oncoloog Casper van Eijk waarin hij vertelt dat kurkuma effectiever zou werken dan chemotherapie. Nu moeten wij uitkijken met dit soort uitspraken, maar we kunnen ons voorstellen dat er na jarenlang onderzoek best eens gezegd mag worden dat de reguliere behandelingen niet altijd beter zijn.

Kurkuma is effectief door het ontstekingsremmende stofje curcumine, dat ook heel goed ingezet kan worden bij ontstekingsgerelateerde aandoeningen als reumatoïde artritis, atherosclerosis, slijmbeursontsteking, PDS en andere langdurige ontstekingen. Maar dus ook bij de bestrijding van kankercellen.

parallax background

Kurkuma is gezond!

 

Ook niet onbelangrijk: het ondersteunt je lever bij het ontgiften. Daarom is het goed om het 's ochtends op een nuchtere maag te drinken. Er wordt aangeraden zo'n 1 tl per dag te nuttigen. Doe 's ochtends een halve tl in wat water met citroen en voeg eventueel wat kaneel en een heel klein beetje honing toe. Kurkuma, ofwel geelwortel, heeft een sterke, kruidige smaak en is dan ook heerlijk in gerechten als curry's of stoofschotels.

Nog meer fijn nieuws: kurkuma helpt bij een snellere vertering van vetten en helpt tegen maagzuur. Je kunt het vers kopen, maar ook in poedervorm. Wat voor jou makkelijker is. Dus vanaf nu iedere dag Kurkuma!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *