parallax background

Column: “Waarom ik morgen lekker oliebollen en vette kazen ga eten”

Deze 5 inspirerende podcasts moet je beluisteren in 2017!
december 27, 2016
Kalium
januari 7, 2017
 

Persoonlijk heb ik vrij weinig met Oud&Nieuw. Als in: ik zie het niet per se als een beëindiging van een jaar of een nieuw begin. Volgens mij lopen dit soort dingen feilloos in elkaar over. Wat ik wel heel leuk vind aan morgen zijn de mensen met wie ik Oud&Nieuw vier, de happen en de dranken. Want om nou op enkel een schaaltje crudité te knabbelen, dat vind ik ook zo karig.

parallax background

 
Nee, geef mij maar oliebollen. En toastjes met schimmelkazen. Een hap vette quiche en een glas echte champagne. Gezond? Vast niet, maar het is wel iets waar ik jaar in jaar uit naar uitkijk. En volgens mij is dat juist wel gezond. Nee, ik ga ook niet hardlopen morgen. Zondag blijf ik lekker in m'n pyjama. Misschien dat ik een wandeling maak over het strand, of langs de muisstille straten waar hier en daar een verdwaald rotje afgaat. En maandag? Maandag ben ik zeker niet back on track. Dinsdag ook niet. Wellicht woensdag.

Weet je wat grappig is, ik mag nu even helemaal geen schimmelkazen en champagne. Geen steak tartaar en paté. Er groeit namelijk een nieuw leven in me. Een leven waarvoor ik goed moet gaan zorgen. Net zoals je dat voor jezelf moet doen. Inclusief veel beweging, een gezond eetpatroon en positieve gedachtes. En dat is niet alleen wat we voor onszelf moeten bedenken, maar ook voor de generaties na ons.

En af en toe mag je jezelf best te buiten gaan. Want dat is menselijk. Wees niet te streng voor jezelf, voor je geest of voor je lichaam. Laat het leven lopen zoals het bedoeld is en verzet je niet. Denk helder na en gun jezelf het beste. Want jij mag er zijn. Je bent uniek en een mooi mens. Misschien moet dat wel de reden worden waarom we morgen proosten. Op ons. Op jullie. Op het leven. Cheers and let 2017 be a good one.

-X- Florine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *