parallax background
springrolls
LivePT recept: Paleo springrolls voor lunch of diner
september 6, 2016
10 x levenslessen waar iedereen wat mee kan
september 9, 2016
 

Laatst kwam ik een artikel in het AD tegen over waarom (hard)lopen op blote voeten heel goed voor je is! En op een of andere manier kwam dit niet onverwachts, aangezien ik steeds meer mensen op blote voeten zie lopen of op hele dunne hardloopschoenen die bijna op sokken lijken. Maar waarom is dit nou eigenlijk zo goed? "Niet het hoofd, maar de voet is het belangrijkste deel van je lichaam", zegt de 'blotevoetenvrouw' Ruth Langemeijer (42).

parallax background

 
Ze gaat door: "Het is bekend dat je voeten bol staan van de zenuwen en in verbinding staan met al je organen. Wie blootsvoets loopt, masseert eigenlijk gratis al z'n organen. Toen ik nog schoenen droeg, was ik hyperactief en had altijd maag- en darmklachten. Nu niet meer." Ze heeft ook een boek geschreven, genaamd 'Barefoot, Sterke voeten voor een gezond lijf' die binnenkort uitkomt.

Zo gek is dit allemaal niet, want de resultaten van voetreflexologie zijn ongekend, al trekt het in de reguliere geneeskunde niet echt fans. Toch zijn we steeds bewuster bezig. Met wat we in onze mond stoppen, met ons lichaam, maar dus ook met de gevolgen van blootsvoets lopen. In Denemarken wordt er voetreflexzonetheraptie ingezet om het ziekteverzuim terug te dringen. "Nederland loopt nog achter", zegt Jolanda van Viersen, hbo-gediplomeerde therapeute, "maar de bewustwording groeit. Er is meer aandacht voor de voet omdat steeds meer mensen inzien dat álles verzorging nodig heeft." Ah kijk, daar is die bewustwording weer.

Ruth winkelt ook gewoon op blote voeten. Gewoon door het centrum van Amsterdam. Zo erg is dat allemaal niet, merkt ze zelf op. Ze heeft misschien vier keer per jaar een glassplinter. Maar met een pincet wipt ze die er zo uit. Wij zijn voorstander van lopen op blote voeten, want die zenuwen hebben aandacht nodig. Er is zelfs onderzoek gedaan naar kinderen die blootsvoets les krijgen. Wat blijkt? De kinderen in kwestie vertonen minder pestgedrag. Dit heeft alles te maken met dat de zenuwen worden geprikkeld en dat je dus gevoeliger wordt. Kijk, we kunnen er dus ook nog betere identiteiten van worden. Of je op je blote voeten moet komen volgende keer bij een training? Wij raden het niet aan i.v.m. de gewichten binnen, maar laten we het gewoon eens proberen! Wie stemt er voor?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *