parallax background

AHA! Dus zo raak je het snelst buikvet kwijt

LivePT Recept : Gepocheerde witvis
juni 30, 2016
BEWEZEN! Door krachttraining leef je langer
juni 30, 2016
 

Had je vroeger een strakke buik, dan merk je - naarmate je ouder wordt - dat het buikvet toch lekker blijft zitten.

Daarbij: buikvet is het meest ongezond en raak je het minst snel kwijt. Gelukkig is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hoe je nou het snelst van je buikvet af komt. En het is zeer positief.

Want: onderzoek gepubliceerd in de Journal of Sports Medicine and Physical Fitness hebben ze het over HIIT: High-Intensity Interval Training. En laat dat nou ongeveer hetzelfde principe zijn als wat LivePT doet. HIIT bestaan uit een aantal pittige oefeningen, gevolgd door een rustperiode. Zo duren de intensieve oefeningen tussen de vijf seconden en acht minuten en bereiken ongeveer 90% van jouw 'geschatte' maximale hartslag. Dit betekent dus dat de oefeningen inderdaad erg heavy zijn. In rustperiodes zit je hartslag ongeveer op 50% van je maximale capaciteit. De training kan wel een uur duren. Om je even een persoonlijk voorbeeld te geven: ik train een uur lang waarin er 10 soorten verschillende oefeningen worden gedaan. Eén oefening bestaat uit vier herhalingen van veertig seconden, met tussen elke herhaling veertig seconden rust.

parallax background

Sweat today, smile tomorrow.

 
Conclusie

De resultaten wijzen uit dat de mensen die aan HIIT deden, de grootste resultaten behaalden. Ze verloren niet alleen het meeste gewicht, maar raakten ook de meeste centimeters rondom hun buik kwijt. Het buikvet was beduidend minder geworden ten opzichte van andere groepen. Dus mocht je binnen een paar maanden strak in je vel willen zitten, ga dan voor HIIT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *