parallax background
leven veranderen
Vier vragen die je leven veranderen
juli 26, 2016
kaneel geheugen
Dit fantastische en smakelijke ingrediƫnt is goed voor je geheugen!
juli 29, 2016
 

Fruit hebben we nodig voor de vitamines. Daarbij: je grijpt liever naar een banaan dan naar een zak snoep. Dit komt omdat in fruit vezels zitten wat dus zorgt voor een betere bloedsuikerstabiliteit. Daarnaast bevatten sommige fruitsoorten antioxidanten en natuurlijke suiker is beter dan toegevoegde suiker. Maar, in sommige stukken fruit zitten nou eenmaal meer suikers dan in andere. Wij zetten de 10 meest en minst 'zoete' fruitsoorten voor je op een rij.

parallax background

 

Hoog

1. Lychees
U weet wel, die stekelige, zoete bollen met gekke pit. Een kop (zo'n 6 lychees) bevat ongeveer 30 gram suiker. Suikerbol dus. Er zit overigens wel zo'n 135 gram calcium in, dat dan weer wel.

2. Vijgen
Een kop verse vijgen bevat 27 gram suiker, maar ook een hoop kalium en vezels.

3. Mango
Een kop mango (laten we zeggen een halve mango en stukjes) bevat 24 gram suiker.

4. Kersen
Hmmm... Zoete kersen zijn heerlijk! Maar let wel, een kopje kersen bevat 18 gram suiker. Wist je overigens dat je van kersensap heerlijk slaapt?

5. Druiven
Een kopje druiven bevat 15 gram suikers. Denkt u ook eens aan een glas wijn. Juist; daarom niet te veel!

Laag

1. Avocado's
Een hele avocado (ja dat is een fruitsoort, geen groentesoort) bevat 1 gram suiker. Plus een hoop goede vetten!

2. Cranberry's
Een kop cranberry's bevat 4 gram suiker.

3. Frambozen
Een kop frambozen bevat 5 gram suiker. Daarnaast bevatten ze meer vezels dan andere bessoorten. En frambozen zijn gewoon heerlijk. Misschien volgende keer een recept met frambozen erin? Wie stemt voor?

4. Bramen
7 gram suiker per kop.

5. Aardbeien
Een kop aardbeien (onbespoten) bevat 7 gram suiker en 85 milligram vitamine C. De AHD is 75 milligram. Reken maar uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *